ورزش مرتب و روزانه، باعث کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی میشود. در صورتیکه همراه با ورزش کردن، رژیم غذایی مناسب و وزن متعادل داشته باشیم، ریسک ابتلا، به مراتب کمتر خواهد شد. فعالیت بدنی و ورزش باعث کنترل وزنی شده، شانس ابتلا به سایر بیماریهایی که میتوانند برای سلامت قلب مضر باشند، کاهش مییابد؛ به طور مثال، فشار خون بالا، دیابت و کلسترول بالا.
ورزش …
به صورت کلی، شما میبایست روزانه میزان متوسطی از ورزش را انجام دهید؛ مثلا راه رفتن سریع حدود 30 دقیقه در اکثر روزهای هفته. این میزان فعالیت، شما را به معیارهای تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت، نزدیک میکند.
این معیارها عبارتند از 150 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط یا 75 دقیقه ورزش هوازی سنگین طی یک هفته یا ترکیب از این دو. برای به دست آوردن منافع بیشتر 300 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط یا 150 دقیقه ورزش هوازی سنگین در هفته پیشنهاد میشود.
علاوه بر موارد فوق، انجام ورزشهای کششی دوبار در هفته یا بیشتر توصیه میگردد.
به هر حال، حتی ورزش کردن به میزان کمتر از موارد پیشنهاد شده هم میتواند به بهبود سلامتی قلب کمک کند. بنابراین اگر به هر دلیلی نمیتوانید طبق شرایط ایدهآلی که گفته شد ورزش کنید، باز هم ناامید نشوید و همان مقدار که برایتان مقدور است، تمرین ورزشی داشته باشید. اگر وقت کافی ندارید، میتوانید ورزش روزانهی خود را در سه مرحلهی 10 دقیقهای انجام دهید و همان میزان سود قلبی عروقی را به دست آورید.
به یاد داشته باشید:
فعالیتهایی مانند باغبانی، خانهداری، بالا رفتن از پلهها و حتی به گردش بردن سگ و … همگی جزو فعالیتهای بدنی محسوب میشوند. لازم نیست حتما فعالیت سنگین بدنی انجام دهیم تا وضعیت سلامتی خود را بهبود ببخشیم؛ ولی هرچه فعالیت مرتبتر و طولانیتر و شدیدتر باشد، از مزایای بیشتری برخوردار خواهیم شد.
همچنین ببینید:
نقش رژیم غذایی و تغذیه سالم در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی
نقش سیگار و سایر دخانیات در افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی
نقش رژیم غذایی سالم در ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی
نقش وزن مناسب در ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی